Wob-dossier 011: Database scanauto

wobmaster 21/01/2016 2Nieuws, Wob-dossiers

Wob-dossier 011
Verzoek tot inzage: database scanauto (voor parkeercontrole)
Verwerkingsduur: 63 dagen (maximale termijn van 56 dagen voor eerste verstrekking¬† in overleg verleng met 1 week), laatste ‘verstrekking’ op 6 oktober 2016.
Informatiewaarde: Wob-procedure leidt tot aanpassing parkeercontrole
Bijzonderheden: Onderdeel van de procedure was een gesprek met teammanager parkeerhandhaving, IT-bureauhoofd en de Wob-behandelaar.

Toelichting: Doel is het reconstrueren en controleren van de parkeercontrole door de scanauto. De gevraagde ‘datadump’ uit de database is tegen de verwachting in niet geleverd. Een database is volgens de Wob ook een document.

Over het niet leveren van de ‘datadump’ is contact geweest met de Wob-behandelaar. Wordt vervolgd.

UPDATE: hangende het bezwaar zijn er nog twee gesprekken geweest.

Bekijk hier het eerst verstrekte Wob-document, hier het document wat ‘hangende bezwaar’ op 9 maart 2016 werd verstrekt en het document en de query die op 6 juli 2016 is verstrekt.

 

IMG_0495

 


2 Comments

  • ReplyJan van der Zanden

    De database van de scanauto bevat privacy gegevens en kan uiteraard niet gepubliceerd worden!

    De gemeente Haarlem verstrekt wel statistische gegevens (aantallen en tijden) van het aantal overtredingen gemeten met de scanauto.

  • Replywobmaster author

    Gegevens uit de database zijn in tabel-vrom verstrekt. Daarbij zijn privacy-gevoelige gegevens zoals kentekens onleesbaar gemaakt. En dan blijft er toch wel meer over dan alleen statische gegevens. De verstrekt gegevens zijn inmiddels openbaar en onderaan het bericht te downloaden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *