Wob-dossier 006: Precario (deel 2) + leges >>> in bewerking

wobmaster 28/07/2016 0Wob-dossiers

Wob-dossier 006
Verzoek tot inzage: documenten rondom vergunning innemen openbare grond diverse bouwprojecten en betaalde leges.
Verwerkingsduur: 56 dagen (56 dagen)
Informatiewaarde: Grote landelijke bouwbedrijven betalen vrijwel geen precariobelasting en een regionaal bouwbedrijf betaalt opmerkelijk weinig bouwleges. Verder valt op dat de gemeente Haarlem en Provincie Noord-Holland belangen hebben bij projecten waarbij te weinig is betaald.

Toelichting: Uit Wob-dossier 004 bleek dat bouwbedrijven niet of te weinig precariobelasting betaalde bij bouwprojecten in Haarlem-Oost. Het daaropvolgende Wob-verzoek had als doel om ook andere Haarlemse bouwprojecten te onderzoeken.

Bekijk hier de verstrekte Wob-documenten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *